Història

Història

Som-hi UBSA, Som-hi!

UBSA

Fundat l’any 2006, fruit de la UNIÓ dels tres Clubs (CB SANT ADRIÀ, CB SANT GABRIEL i BETSAIDA).

Creiem que el valor més important d’aquesta Unió és la formació continuada del jugador i no la victòria.

Els valors humans deuen prevaler sempre en les nostres decisions.

Tots els equips han de mirar i defensar els interessos de la Unió i en cap cas els particulars, ja que hem d’inculcar una visió global de la Unió per poder aconseguir-ho.

Hem de tenir clar que l’esport i l’educació van plegats i no poden, ni han de deslligar-se.

El fet de tractar amb joves en una etapa de la seva vida crucial, ens obliga a formar la seva personalitat, per la qual cosa el nostre repte i obligació és preocupar-nos de qui es fa càrrec dels equips i de les diverses activitats que  organitzem, delimitant unes normes d’actitud i comportament.

El treballar en equip comporta reptes en comú, objectius i cooperació plural pel que resulta vital que els entrenadors dels equips treballin en aquesta idea de manera habitual.

Per l’exposat anteriorment, la Junta deu gestionar els recursos disponibles i definir les tasques i responsabilitats, com l’organigrama de la Unió, des de la directiva fins a l’àrea esportiva.

Per millorar hem de ser autocrítics, la qual cosa ens ha de portar a millorar tant en l’àmbit humà com en l’esportiu, així com en la nostra gestió.

En treballar en formació continuada de persones, hem d’adaptar-nos als canvis que es puguin o hagin de produir-se pel que tots els que treballem en l’organització assumirem els canvis com alguna cosa elemental.

Des de la Junta de la Unió, és el nostre deure transmetre un missatge clar i diàfan, fugint de tecnicismes buits ja que som una Junta (no professional) pel que els reptes i objectius han de ser reals i no utòpics.

En definitiva, la Unió Bàsquet Sant Adrià es consolida com el referent formatiu i esportiu del bàsquet a la Ciutat de Sant Adrià de Besòs, projectant una educació basada en els valors del companyerisme i la superació col·lectiva per a prop de 300 infants i joves de la ciutat i de la seva àrea d’influència: 

Badalona, Santa Coloma de Gramenet, i districtes de Sant Martí, Sant Andreu i Nou Barris de Barcelona, principalment.

 

A la temporada 2018-19 vam estar guanyadors en diverses categories, des de mini fins a sèniors, destacant els nostres equips Sots 21 Preferent, Campió de Catalunya  i el Sènior A lliga EBA, l’OIC-PENTA UBSA que va arribar a la fase del play-off d’ascens a LEB Plata.

La temporada 2019-20 també va ser esportivament molt potent, destacant la pujada de categoria dels nostres equips Sènior B a Copa Catalunya i Sènior C a Segona Catalana.

COVID-19

Però malauradament i per culpa de la pandèmia produïda per la COVID-19, la Unió Bàsquet Sant Adrià es va veure seriosament amenaçada econòmicament, fins al punt que el nostre millor equip, el Sènior A -Lliga EBA-, va passar de poder estar en posició de promocionar a LEB PLATA, a renunciar a la seva plaça en EBA.

Això fa que afrontem nous i importants reptes com a CLUB ESPORTIU per a la temporada 2020-2021, sempre amb il·lusió i l’esperit lluitador que ens caracteritza.

Ara més que mai FORÇA UBSA!!!

 


* Des d’aquesta web volem recordar una persona indispensable per al naixement d’aquest club, l’inoblidable i molt estimat Tito Cambra.

Mai t’oblidarem!


ACTIVITATS QUE REALITZA EL CLUB

Campus d’estiu : Campus de tecnificació de bàsquet « Ivan Corrales » , en col•laboració amb GIMESPORT,S.A, al Complex Esportiu Marina-Besòs (Sant Adrià de Besòs). Cinc setmanes –darrera de juny i mes de juliol, amb prop de cent participants d’entre cinc i catorze anys, amb activitats esportives i formatives, sortides de lleure i esportives, etc.

Activitats solidàries : Coincidint amb la presentació dels diferents equips del Club, participació de l´entitat a la campanya « La ELA existeix »,  de recollida de donatius i sensibilització entorn de l’esclerosi múltiple.

Campanya de Nadal : Trobades d’Escoles de Bàsquet i festa de Nadal.

Festa de Nadal del Club, amb els tradicionals concursos de tirs lliures i triples, i sopar de germanor.

Organització Torneig d’Adrilàndia de Bàsquet, categoria premini. 8 equips, edats compreses entre els 8 i 10 anys.

Participació equips UBSA a diferents torneigs de Nadal, destacant el tradicional Torneig del Molinet organitzat per la Federació Catalana de Basquetbol –categoria mini-.

Clínic – jornades de tecnificació i perfeccionament en el bàsquet, obert a jugadors del club i a nens i nenes en general (entre els sis i els setze anys), comptant amb la participació de prop de 100 esportistes.

Torneig Infantil Ciutat de Sant Adrià : Ja és considerat com el millor torneig estatal de bàsquet dins la seva categoria, participant equips de primer nivell com Joventut de Badalona, F.C Barcelona, Selecció espanyola….entre d’altres.